Γεννήθηκα το 1965 και το πάθος μου για την ζωγραφική με οδήγησε από πολύ μικρή ηλικία στα 15 μου να μάθω την τέχνη της Αγιογραφίας. Πλάι σε καταξιωμένους αγιογράφους έμαθα πρώτα την αγιογράφηση των φορητών εικόνων.
Η Αγιογράφηση των φορητών εικόνων γίνεται με ποικίλα χρώματα σε συνδυασμό με σωστή επεξεργασία του ξύλου και του χρυσού για το φόντο των εικόνων ώστε να δίνουν τέλεια απόδοση της ιερότητας των μορφών και των συνθέσεων.
Η Αγιογράφηση των ναών γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσβάλλετε ούτε ο χώρος του ναού ούτε οι άνθρωποι που μέσα σε αυτόν προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον θεό.
Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι εξαιρετικής ποιότητας δεν αλλοιώνονται στον χρόνο, σκόνες διαλυμένες στο αυγό ( αυγοτέμπερα ). Μια τεχνική που χρησιμοποιείτε στην Αγιογραφία εδώ και αιώνες. Το χρύσωμα και το στίλβωμα των εικόνων γίνονται με το πατροπαράδοτο τρόπο.
Βλέποντας τα έργα μου παρακάτω στην ιστοσελίδα μου θα δείτε ότι ακολουθώ την Κρητική σχολή χωρίς να παραβλέπω και την Μακεδονική σχολή.


Παντελής Μανταρλής

Είμαστε πρόθυμοι να ικανοποιήσουμε τις οποιεσδήποτε απαιτήσεις σας που αφορούν την αγιογράφηση του Ιερού Ναού, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εργασίας και πάντοτε με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.Η Αγιογράφηση των φορητών εικόνων γίνεται με ποικίλα χρώματα σε συνδυασμό με σωστή επεξεργασία του ξύλου και του χρυσού για το φόντο των εικόνων ώστε να δίνουν τέλεια απόδοση της ιερότητας των μορφών και των συνθέσεων.

Η θρησκεία, η παράδοση αλλά και η τήρηση των εθίμων αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που επιθυμούν να διατηρήσουν τα εθιμοτυπικά στοιχεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην καθημερινότητά τους.

design & host by mascotnet.NET TM